CZ EN

MF za Harrachov zaplatit muselo

„Dluh, který nebyl“
Euro | 20.9.2010 | strana: 36 | autor: Jan Hrbáček

„Ministerstvo financí v srpnu část údajného dluhu Harrachova zaplatilo. Dle právníka turistického střediska Tomáše Vašíčka stát uhradil jistinu a náklady řízení přesahující 18 milionů korun. Krok ministerstva financí ho překvapil: „Návrh na nařízení exekuce byl podán právním zástupcem J. F. World Brokers 21. června, ale pouze na Harrachov. Dle mých informací ministerstvo financí zaplatilo 9. srpna, přičemž usnesení o nařízení exekuce bylo vydáno 3. srpna. Opakuji: pouze na Harrachov. Za situace, kdy má město Harrachov obstaven majetek v hodnotě přesahující dvě stě milionů korun, bankovní účet, a tak dále, ministerstvo financí plní žalobci částku přesahující 18 milionů korun. A poukazuje, že bude celou částku vymáhat po Harrachovu, ačkoli jde o solidární závazek. Důvody uvedeného postupu ministerstva v době, kdy je hlavním tématem spořit, mi nejsou jasné. Ponechávám otázku úhrady takové částky společnosti s nejasnou majetkovou strukturou na čtenáři.“

Reakce MF:

Ministerstvo financí společnosti J.F. World Brokers plnilo na základě pravomocného rozsudku odvolacího soudu poté, co bylo společností J.F.World Brokers k plnění vyzváno. Společnost J.F. World Brokers ve výzvě uvedla,  že v případě, že nebude částka do týdne zaplacena, podá proti České republice – Ministerstvu financí návrh na exekuci. Každý účastník soudního řízení, stát nevyjímaje, je povinen na základě pravomocného rozhodnutí soudu splnit povinnost, která je mu tímto rozhodnutím uložena. Nařízení exekuce by státu přineslo řadu komplikací při realizaci jeho běžných činností.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.