CZ EN

Zrušení ekozakázky by obcím peníze nepřineslo

"Nečas: Z daní dostanete více"
Datum: 22.9.2011 | autor: Pavel Otto | Zdroj:E15 | rubrika: Události | strana: 02

… Podle šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury lze nalézt další prostředky jak v dotačních titulech, tak ve sdílených daních. Stanjura také zmínil možnost zrušit mnohamiliardový tendr na staré ekologické zátěže, který naopak prosazuje Kalousek.

Reakce MF

Úvaha, že zrušení ekologické zakázky by vedlo k úsporám ve státním rozpočtu a mohlo představovat dodatečný zdroj prostředků pro financování obcí, je zcela mylná. Případné zrušení ekotendru by stát odpovědnosti řešit své závazky za ekologické škody v žádném případě nezbavilo. Odstraňování ekologických zátěží dosavadním způsobem, kdy je na sanaci každé z lokalit zadaváno postupně několik veřejných zakázek (např. na zpracování analýzy rizik, doprůzkumy, zpracování projektové dokumentace a nakonec na samotné sanační a postsanační činnosti), spojený mj. s možnou kolizí odpovědností jednotlivých dodavatelů a rizikem navyšování garancí, by úspory nepřineslo.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.