CZ EN

Ústní jednání s provozovateli loterií

Reakce na prohlášení občanského sdružení Brnění zveřejněné průběžně v různých médiích

Reakce MF

Ministerstvo financí se důrazně ohrazuje proti prohlášením Občanského sdružení Brnění zastupovaného panem Matějem Hollanem týkajících se pochybností ve věci osobních jednání pracovníků MF, zejména pracovníků odboru Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi s legálními provozovateli loterií a jiných podobných her.

Odbor Státního dozoru postupuje v souladu se správním řádem i loterním zákonem. S odkazem na konkrétní ustanovení správního řádu je nezbytné, aby úkony ve správních řízení byly činěny rovněž v ústní a nejen v písemné formě. S odkazem na loterní zákon je nezbytné upozornit, že provozovatelé loterií a jiných podobných her, účastnící se jednání s pracovníky MF, jsou legální provozovatelé v postavení účastníků řízení. Ti mají ze zákona prostor hájit svá práva a prokazovat své povinnosti vůči správnímu orgánu v rámci vedených správních řízení.

MF naopak čelí stížnostem právě ze strany účastníků řízení, kdy MF nedisponuje časovým fondem pro pokrytí požadavků účastníků řízení pro ústní jednání a řešení problematiky spojené s vedenými správními řízeními.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.