CZ EN

Nepřesnost při hodnocení webového portálu MF

V dnešních Lidových novinách jsou chybně zaměněny náklady na plánované a řádně vysoutěžené práce na optimalizaci a redesignu webu, za náklady na správu webových stránek MF. Správa webu je zajišťována vlastními pracovníky a týmem MF ČR. Společnost Internet Projekt, ani společnost FG Forrest, správu webových stránek MF nevykonávají.

Společnost Internet Projekt, a.s. v roce 2004 zvítězila v otevřené obchodní veřejné soutěži (tudíž zcela transparentně) a provedla implementaci redakčního systému a práce s tím související. Na základě toho s ní byla v roce 2005 uzavřena smlouva o podpoře tohoto systému, který je ovšem kvůli jeho vlastnostem a licenční politice využíván Ministerstvem financí i v dalších informačních systémech, např. i v Intranetu Ministerstva financí, stránkách Státní pokladny (www.statnipokladna.cz), stránkách Státních spořicích dluhopisů (www.sporicidluhopisycr.cz), nebo stránkách zavedení eura (www.zavedenieura.cz). Systém je postupně aktualizován a využíván coby hlavní systém správy obsahu určeného k elektronické publikaci v celém resortu. V letech 2010 a 2012 byla smlouva o podpoře tohoto systému obnovena.

Náklady MF vyplývající ze smlouvy (měsíční paušály, v Kč bez DPH):

  • 11.200,-- za 8 hodin programátorských prací určených k úpravám a rozvoji provedené implementace redakčního systému
  • 67.967,-- za garance fyzické dostupnosti a řešení problému (4 hodiny od potvrzení přijetí hlášení) a Prémiovou linku telefonické podpory pro naše administrátory dostupnou 7 dní v týdnu

Další položkou je licenční podpora zakoupeného produktu – redakčního systému RedDot, díky níž má MF k dispozici všechny jeho nové verze a stále aktuální a moderní systém. Cena této podpory je 19.000,- EUR/rok a je určena zahraničnímu vlastníkovi licence redakčního systému – společnosti Open text.

Všechny tyto náklady jsou společnými náklady elektronické publikace resortu MF ČR v rámci všech jeho projektů, nikoli pouze veřejného informačního portálu. Nákladům souvisejících čistě s webovými stránkami odpovídá 30-40% z výše uvedených částek.

Plnění společnosti FG Forrest souvisí s přípravou nových stránek MF, které mají být uvedeny do provozu počátkem roku 2013. MF nemění redakční systém, který plně poskytuje plnou kapacitu pro publikování obsahů a od roku 2004 splňuje požadavky pro tvorbu webu. Právě z důvodu velkého rozsahu poskytovaných informací byla řádně vysoutěžena nabídka na spolupráci k optimalizaci www stránek (společnost FG Forrest) na redesign a zavedení nových moderních technologií pro správu a publikování obsahu. Tyto služby zabezpečí samotný proces implementace připravovaných stránek.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.