CZ EN

Regulace cen léků

"Babiš chce určovat ceny léků. Doktoři souhlasí, Němeček ne"
Zdroj: Aktuálně.cz | Datum: 10.9.2014 | Autor: Veronika Rodriguez

Reakce MF:

Ministerstvo financí uvádí na pravou míru dnešní nesprávnou informaci na internetovém serveru „Aktuálně.cz“, že Ministerstvo financí má v úmyslu převzít regulaci cen léků a zdravotnických prostředků.

Ministerstvo financí pokládá za účelné, aby se pod resort Ministerstva financí vrátil výkon cenové kontroly léků a zdravotnických prostředků, nikoliv cenové regulace. Došlo by tak ke komplexnímu zastřešení cenové kontroly ve zdravotnictví resortem Ministerstva financí, protože ten již nyní má působnost v oblasti zdravotních výkonů. Resortu zdravotnictví by nadále zůstala zachována působnost v regulaci cen a úhrad léčiv a zdravotnických prostředků. Tento záměr by si vyžádal jen drobnou úpravu v zákonu o působnosti orgánů ČR v oblasti cen. O případném převedení i cenové regulace ve zdravotnictví lze uvažovat v dlouhodobém výhledu. Jakýmkoliv změnám ovšem budou předcházet konzultace se všemi zainteresovanými partnery.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.