CZ EN

Finanční správa zdaní i nelegální provozovatele hazardu

„Státu utíkají miliony z hazardu“
Zdroj: E15 | Datum: 1.2.2017 | Rubrika: Titulní strana

Reakce MF:

Ministerstvo financí se ohrazuje vůči nepravdivým informacím o zdanění hazardu uveřejněným 1. února v deníku E15. Stát nepřišel a nepřijde o 150 milionů korun z hazardu, jak hlásá titulní strana deníku a následný článek. Daň z hazardních her zavedená od letošního roku totiž na rozdíl od odvodu z loterií a jiných podobných her, který nahradila, nerozlišuje, kdo provozuje hazardní hry v souladu s povolením nebo ohlášením, a kdo ne. Každý, kdo hazardní hry vyžadující povolení nebo ohlášení provozuje, je poplatníkem této daně. Proto i zahraniční internetový provozovatel, který by nyní provozoval hazardní hry v České republice pro české zákazníky, přestože by k tomu neměl příslušné oprávnění, může a dokonce musí platit daň z hazardních her.

To, že nemohla Finanční správa před 1. 1. 2017 z loterijních společností nelegálně podnikajících na českém trhu vymáhat daně, neznamená, že nečinně přihlížela. V boji proti nelegálnímu hazardu byla velmi aktivní a snažila se odvést do státního rozpočtu maximum. Specializovaný finanční úřad využil své zákonné možnosti tehdejší právní úpravy a rozhodl o odvodu výnosu za nelegální provozování loterií a jiných podobných her v loňském roce ve výši 197 752 234 Kč.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.