CZ EN

Zpráva OLAF byla ČR doručena 27.12.2017

Ministerstvo financí zprávu OLAF ve věci Čapího hnízda obdrželo 27.12.2017.

O této skutečnosti také neprodleně informovalo. Ministerstvo financí, které je coby kontaktní bod AFCOS prvním kontaktním místem úřadu OLAF v ČR, se tedy ohrazuje proti vyjádřením eurokomisaře Güntera Oettingera na jednání kontrolního výboru Evropského Parlamentu ze dne 23.1.2018, že zpráva OLAF byla ČR doručena „před parlamentními volbami“: „A on (OLAF, pozn. MF) to skutečně poslal do Prahy před volbami. To také byl můj záměr,“ uvedl na jednání výboru Günter Oettinger. Ministerstvo financí proto oficiálně požádá pana komisaře o vysvětlení, jak bylo jeho úterní vyjádření myšleno.

Ministerstvo financí bylo nuceno dezinformace o tom, že obdrželo písemnost související s šetřením případu Čapí hnízdo úřadem OLAF, na podzim vyvracet opakovaně. Zdůrazňuje však, že žádná taková písemnost, závěrečná ani průběžná zpráva, na Ministerstvo financí dříve nedorazila. Informace, které tvrdí opak, se nezakládají na skutečnosti a Ministerstvo financí je důrazně odmítá.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.