CZ EN

Podle EK jsou drafty auditních zpráv neveřejné, veřejný zájem na jejich poskytnutí nepřevažuje

Ministerstvo financí k vyvracení jakýchkoliv pochybností o tom, zda disponuje oficiálním nesouhlasem Evropské komise se zveřejněním draftu auditní zprávy týkající se nastavení systému proplácení strukturálních dotací v ČR uvádí, že už samotný návrh této auditní zprávy je hned v úvodu opatřen disclaimerem, že se jedná o prozatímní zjištění, závěry a doporučení auditorů EK, která mohou být měněna na základě dalších informací od národních orgánů. Proto má být dle této informace zpráva považována za důvěrnou do doby uzavření procesu a do doby vydání finálních zjištění.

Navíc Ministerstvo financí v návaznosti na došlé žádosti o poskytnutí tohoto draftu v souladu s příslušným nařízením EP a Rady předalo Evropské komisi tyto žádosti k vyřízení. V dopise, který na základě této žádosti MF obdrželo, je přímo uvedeno, že EK nesouhlasí se zveřejněním. Zároveň EK uvedla, že neidentifikovala ani žádný veřejný zájem na zveřejnění. Plný rozsah dopisu zveřejňujeme níže.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.