CZ EN

Vládní návrh zákona o směnárenské činnosti a vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o směnárenské činnosti

Vláda ČR dne 17.10.2012 schválila návrh zákona o směnárenské činnosti a návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o směnárenské činnosti, a předkládá je k jednání Parlamentu jako vládní návrh. Nová právní úprava zahrnuje ucelenou právní úpravu provozování směnárenské činnosti, a to jak veřejnoprávní podmínky pro provozování této činnosti, tak i úpravu soukromoprávních vztahů při ní vznikajících. Předmětná materie nadále již nebude součástí devizového zákona. V souvislosti s novou právní úpravou poskytování směnárenských služeb se provádějí i některé změny v devizovém zákoně, v zákoně o oběhu bankovek a mincí, v zákoně o finančním arbitrovi a v zákoně o volném pohybu služeb.

Související dokumenty:

Komplet souborů ke stažení – návrh zákona o směnárenské činnosti a návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o směnárenské činnosti:

 

Zdroj: MF - odbor Finanční trhy II - odd. 352 Platební služby a tržní infrastruktura; 2. listopadu 2012

Dokumenty ke stažení

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.