CZ EN

Ministerstvo financí odeslalo omluvu Zdeňku Šarapatkovi

Ve středu Ministerstvo financí odeslalo PaedDr. Zdeňku Šarapatkovi, Ph.D. omluvu za žalované výroky prezidenta republiky. Na základě rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 1 ze dne 24. 5. 2019, který následně potvrdil Městský soud v Praze dne 12. 2. 2020, je Česká republika - Ministerstvo financí povinna omluvit se žalobci písemně prostřednictvím doporučeného dopisu, a to ve znění výslovně uloženém v příslušném rozsudku. Tuto omluvu zveřejňujeme také zde.

Vážený pane doktore,

na základě I. výroku rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 1 ze dne 24. 5. 2019, č. j. 31 C 1/2018-85, potvrzeného rozsudkem Městského soudu v Praze ze dne 12. 2. 2020, č. j. 11 Co 369/2019-119, Vám Ministerstvo financí zasílá následující písemnou omluvu.

Dne 16. 11. 2017 uvedl prezident České republiky Ing. Miloš Zeman v rámci televizního pořadu s názvem „Týden s prezidentem“ vysílaný na televizní stanici TV Barrandov následující tvrzení: „Zdeněk Šarapatka je člověk, který kdysi pracoval, teď nevím, jestli v Lidovém domě nebo Úřadu vlády, už je to hrozně dávno, ale vím, že jsem ho vyhodil pro neschopnost“.

PaedDr. Zdeněk Šarapatka, Ph.D nebyl Úřadem vlády České republiky vyhozen pro neschopnost, neboť jeho pracovní poměr byl v daném případě rozvázán dne 9. 10. 2000 dohodou uzavřenou mezi PaedDr. Zdeňkem Šarapatkou, Ph.D a Úřadem vlády České republiky a to z iniciativy PaedDr. Zdeňka Šarapatky, Ph.D.

Česká republika se za tento dehonestující výrok omlouvá.

S úctou

Ing. Michal Žurovec
ředitel odboru Vnější vztahy a komunikace
Ministerstvo financí České republiky

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.