CZ EN

Zahájení meziresortního připomínkového řízení a veřejná konzultace k návrhu nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 243/2013 Sb., o investování investičních fondů a o technikách k jejich obhospodařování, ve znění pozdějších předpisů

Ministerstvo financí předložilo dne 30. července 2021 do meziresortního připomínkového řízení návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 243/2013 Sb., o investování investičních fondů a o technikách k jejich obhospodařování, ve znění pozdějších předpisů.

Návrh nařízení vlády je předkládán zejména v souvislosti s potřebou reagovat na změnu navrhovanou v § 633 zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech ve sněmovním tisku 993 (návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s rozvojem kapitálového trhu), kdy zákon nově stanovuje, že pojmem „majetek“ se rozumí „aktiva“. Dále se navrhuje provést některé změny vzešlé z veřejné konzultace z ledna 2021. Například se v § 70 odst. 4 navrhuje snížení likviditní rezervy u fondu nemovitostí z 20 % na 10 % a umožňuje se tuto likviditní rezervu držet i v likvidních investičních cenných papírech podle § 3.

Odborné veřejnosti se pro informaci předkládají příslušné materiály ve verzi předložené do vnějšího připomínkového řízení. Případná vyjádření k návrhu nařízení vlády lze zaslat do 27. srpna 2021 na elektronickou adresu ales.kralik(zavináč)mfcr.cz.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.