CZ EN

Česká republika má Country sponzory pro GIPS standardy

Dne 7. května 2015 se CFA Society Czech Republic a Asociace pro kapitálový trh ČR staly oficiálními Country sponzory Global Investment Performance Standards (GIPS) standardů pro Českou republiku.

GIPS standardy jsou samoregulační pravidla pro prezentaci výnosů investic. Podrobně upravují způsob, jakým správci aktiv počítají a veřejně prezentují výkonnost klientských portfolií. Dobrovolným dodržováním těchto pravidel mohou firmy vytvořit prostředí věrohodnosti a důvěry v investiční odvětví a demonstrovat zároveň závazek uplatňování nejvyšších etických postupů a přísných interních kontrolních procesů. Jasně daná metodika umožňuje i srovnání výnosů mezi různými správci aktiv. Tato pravidla se vyvíjí již od roku 1999 a jsou používána v 37 zemích světa. Více informací je možné nalézt na příslušných internetových stránkách.

Ministerstvo financí takovéto samoregulační aktivity vítá, protože přispívají k ještě větší důvěryhodnosti a mezinárodní standardizaci investičního sektoru v České republice.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.