CZ EN

Vláda schválila návrh zákona, kterým se mění zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu

Vláda České republiky dne 29. července 2015 na svém zasedání projednala a svým usnesením č. 587 schválila návrh zákona, kterým se mění zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů a další související zákony, s úpravami podle připomínek obsažených ve stanovisku předsedy Legislativní rady vlády.

Cílem úpravy je dosažení souladu právních předpisů ČR a EU, implementace evropských předpisů do českého právního řádu, dosažení proporcionality mezi právy a povinnostmi akcionářů ve vztahu k emitentovi a harmonizace právní úpravy správních poplatků v zákoně č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů.

Novela zákona přispěje k vyšší atraktivitě fondového podnikání a českého kapitálového trhu a zajistí jeho lepší fungování při současném zvýšení ochrany spotřebitele. Návrh zákona obsahuje převážně změny, jimiž se sleduje implementace evropských právních předpisů, konkrétně revidované transparenční směrnice, směrnice Omnibus II, nařízení o centrálních depozitářích cenných papírů a směrnice UCITS V, reviduje a precizuje výkladové nejasnosti ohledně některých stávajících transpozičních ustanovení.

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.