CZ EN

Návrh novely vyhlášky č. 205/1999 Sb., kterou se provádí zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla

Ministerstvo financí rozeslalo do vnějšího připomínkového řízení návrh novely vyhlášky č. 205/1999 Sb., kterou se provádí zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Návrh novely vyhlášky je předkládán v návaznosti na změnu zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, provedenou zákonem č. 293/2017 Sb., kterým se znovu zavádí příspěvek České kanceláři pojistitelů za nepojištěný provoz vozidla. Cílem navrhované novely vyhlášky je provedení ustanovení § 4 odst. 5 zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, které zmocňuje Ministerstvo financí

  1. ke stanovení výše denní sazby příspěvku za nepojištěný provoz vozidla,
  2. k vymezení druhů vozidel, pro které se stanoví denní sazba tohoto příspěvku, a
  3. ke stanovení výše nákladů České kanceláře pojistitelů spojených s mimosoudním uplatněním práva na tento příspěvek.

Ministerstvo financí vycházelo při stanovení výše denní sazby příspěvku a nákladů spojených s jeho mimosoudním uplatněním z dat České kanceláře pojistitelů shromážděných na základě předchozí úpravy tohoto příspěvku a z dat z registru silničních vozidel vedeného Ministerstvem dopravy. Výše sazby odpovídá 1,5 násobku nejvyšší sazby pojistného pro danou kategorii vozidel. Toto řešení má zamezit vzniku situace, kdy by placení příspěvku mohlo být výhodnější než samotné pojištění.

Kompletní materiál je dostupný na https://apps.odok.cz/veklep

Případná vyjádření k tomuto návrhu lze zaslat do 13. 10. 2017 na tuto adresu: pov@mfcr.cz

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.