CZ EN

Výsledky veřejné konzultace Ministerstva financí k transpozici směrnice o úvěrech na bydlení (MCD)

Ministerstvo financí předkládá výsledky veřejné konzultace k transpozici Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/17/EU o smlouvách o spotřebitelském úvěru na nemovitosti určené k bydlení a o změně směrnice 2008/48/ES a 2013/36/EU a nařízení (EU) č. 109/2010.

Směrnice MCD přináší právní úpravu v oblasti nabízení a zprostředkování hypotečních úvěrů obdobnou současné úpravě spotřebitelských úvěrů. Informace o směrnici, rovněž jako vlastní konzultační materiál lze nalézt na webových stránkách Ministerstva financí.

Konzultační materiál byl publikován na webových stránkách Ministerstva financí dne 18. července 2014 s termínem pro odpovědi do 18. srpna 2014. Zpráva o publikaci konzultačního materiálu byla odeslána zástupcům z řad věřitelů a zprostředkovatelů bankovního i nebankovního sektoru i zástupcům z řad spotřebitelských asociací.

Veřejné konzultace se zúčastnilo 13 subjektů, z toho orgán dohledu, 2 asociace věřitelů, 3 věřitelé, 3 asociace zprostředkovatelů, 3 zprostředkovatelé a jeden další subjekt.

Ministerstvo financí děkuje všem, kteří se veřejné konzultace zúčastnili.

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.