CZ EN

Čtvrtletní zpráva o řízení státního dluhu České republiky - 1. pololetí 2021

Ministerstvo financí předkládá v souladu s kalendářem uveřejňovaných informací Čtvrtletní zprávu o řízení státního dluhu České republiky, která obsahuje zejména vyhodnocení vyhlášených strategických cílů a limitů, operativního plnění programu financování a plánu emisní činnosti konkretizovaných ve Strategii financování a řízení státního dluhu České republiky na rok 2021 uveřejněné dne 23. prosince 2020 a v její aktualizaci publikované v rámci Čtvrtletní zprávy o řízení státního dluhu za 1. čtvrtletí uveřejněné 16. dubna 2021. Dále zahrnuje také pravidelné čtvrtletní hodnocení primárních dealerů za období od třetího čtvrtletí roku 2020 do druhého čtvrtletí roku 2021, přičemž z celkového hodnocení byla za toto období nejlépe hodnocena Československá obchodní banka, a. s., PPF banka, a.s. a Česká spořitelna, a.s.

Již v průběhu prvního čtvrtletí roku 2021 Ministerstvo financí výhodně předfinancovalo pokrytí všech letošních splátek státního dluhu a v druhém čtvrtletí pokračovalo ve vydávání a prodeji státních dluhopisů za účelem krytí rozpočtovaného schodku státního rozpočtu. K dnešnímu datu je tak již pokryto více jak 60 % letošní maximální plánované korunové potřeby financování. Výše státního dluhu ke konci prvního pololetí dosáhla úrovně 2 416,3 mld. Kč, což představuje oproti konci prvního čtvrtletí pokles o 3,6 mld. Kč.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.