CZ EN

Trade Facilitation Programme EBRD – příležitost pro české exportéry na Ukrajinu

V rámci svého 2 mld. EUR balíčku na podporu Ukrajiny navýšila Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD) za účelem usnadnění dodávek zboží do této země objem financí pro svůj dlouhodobě úspěšně fungující nástroj na podporu importu a exportu - Trade Facilitation Programme (TFP). 

V rámci TFP spolupracuje EBRD s vybranými bankami, poskytuje garance a usnadňuje tak spolupráci mezi českými exportéry a jejich ukrajinskými partnery. České firmy mohou využít tohoto nástroje např. pro dodávky zboží v oblasti zemědělství, energetiky či v dalších sektorech. 

Bližší informace k TFP včetně příkladů využití naleznete v přiložených dokumentech. TFP lze zároveň využít také pro usnadnění obchodu s ostatními zeměmi, ve kterých je EBRD aktivní. V případě zájmu o využití TFP se lze obrátit přímo na spolupracující české banky (přehled uveden v příloze) či EBRD.

EBRD je významná mezinárodní finanční instituce, která byla založena v roce 1991 za účelem pomoci transformujícím se zemím střední a východní Evropy, centrální Asie, západního Balkánu a jižního a východního Středomoří při jejich přechodu na tržní ekonomiku. Dnes je banka aktivní v téměř 40 zemích regionu střední a východní Evropy, Pobaltí, Balkánu, centrální Asie a jihovýchodního Středomoří. Zároveň disponuje lokálními kancelářemi s místními odborníky s regionální a sektorovou znalostí. V loňském roce EBRD dočasně obnovila svoje investice také na území ČR.

Dokumenty ke stažení

(v anglickém jazyce)

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.