CZ EN

Reakce 1. místopředsedy vlády a ministra financí Bohuslava Sobotky na výroky guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy pro ČTK ze dne 9.9.2005

Vláda nezvýšila výdaje státního rozpočtu na příští rok v návaznosti na lepší data o hospodářském růstu. Rozpočet byl schválen ve středu 7.9.2005 a data o rychlejším hospodářském růstu zveřejnil ČSÚ minulý pátek 9.9.2005. (Guvernér ČNB Zdeněk Tůma: "Vláda neplní slib, že ještě sníží rozpočtový deficit").

V roce 2004 jsme dosáhli lepších výsledků hospodaření, než jak jsme se zavázali v Konvergenčním programu (závazek v Kopr pro rok 2004 - 5,3%, schodek na konci roku 2004 - 3%) a předpokládáme, že stejně tomu bude i v roce letošním (deficit nižší než 4,7%). Schodky státního rozpočtu jsou nižší a dluh roste pomaleji, než jsme se zavázali v Konvergenčním programu. Dodatečné daňové příjmy během rozpočtového roku v souladu se zákonem snižují deficit státního rozpočtu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.