CZ EN

Schvalování komunálních dluhopisů

"Za liberecký Uran musí město platit miliony. Žádá o prominutí"
Mladá fronta DNES | Datum: 11.1.2013 | Rubrika: Kraj Liberecký | Strana: 2 | Autor: (ČTK)

…Radnice ale před třemi lety porušila podmínky smlouvy, když dala budovu do zástavy České spořitelně. Budova je jednou z mnoha, jimiž město ručí za dluhopisy v hodnotě dvou miliard korun. Porušení podmínky převodu si tehdy nikdo z úředníků ani zastupitelů nevšiml. „Chybu neodhalili ani úředníci ministerstva financí, které muselo vydání dluhopisů a zástavy schválit,“ řekl již dříve náměstek primátorky Jiří Šolc…

Reakce MF

V článku o libereckém Uranu se opět objevuje nepravdivé tvrzení, že „Chybu neodhalili ani úředníci ministerstva financí, které muselo vydání dluhopisů a zástavy schválit“.

Ministerstvo financí v žádném v případě neschvalovalo zastavení konkrétních nemovitostí, tedy ani budovy bývalého Uranu. Při udělování souhlasu s vydáním dluhopisů  Ministerstvo financí pouze zkoumá, zda ekonomická situace města umožňuje splnit závazky spojené s vydáním dluhopisů. V případě, že k zajištění emise byla použita nemovitost, s jejímž převodem byl spojen závazek tuto nemovitost nezastavit pod sankcí úhrady nemovitosti, došlo k porušení tohoto smluvního závazku ze strany města Liberec.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.