CZ EN

Zákon, kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony publikován ve Sbírce zákonů a mezinárodních smluv

Dne 19. 6. 2024 byl ve Sbírce zákonů a mezinárodních smluv publikován zákon č. 163/2024 Sb., kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Novela s účinností od 1. 7. 2024 z důvodu ochrany drobných investorů důkladněji reguluje tzv. patnáctkáře, kteří jsou právnické osoby provádějící správu majetku srovnatelnou s obhospodařováním, aniž by podléhaly regulaci zákona či dohledu ČNB. Novela také  umožňuje komanditním společnostem na investiční listy a uzavřeným akciovým společnostem vytvářet podfondy, upravuje převod jmění kapitálové společnosti do podílového fondu a dále upravuje výši některých správních poplatků tak, aby reflektovaly náklady spojené s odpovídajícím správním řízením.  

Další podrobnosti naleznete zde: Návrh zákona o investičních společnostech a investičních fondech schválen Poslaneckou sněmovnou ve třetím čtení.

Dokumenty ke stažení

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.