CZ EN

Aktualizace souboru zkouškových otázek podle zákona o distribuci pojištění a zajištění

Dne 14. června 2024 Česká národní banka (ČNB) provedla aktualizaci souboru zkouškových otázek k odborným zkouškám podle § 58 zákona č. 170/2018 Sb., o distribuci pojištění a zajištění (ZDPZ). Stalo se tak v návaznosti na novou právní úpravu pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (zákon č. 30/2024 Sb.), která je účinná od 1. dubna t.r. a která – společně s některými změnami obecné úpravy pojištění obsažené v občanském zákoníku – změnila řadu do té doby platných zákonných pravidel sjednávání tzv. povinného ručení, resp. zavedla pravidla zcela nová. 

Aktualizaci souboru zkouškových otázek provedla ČNB ve spolupráci s Ministerstvem financí a s profesním sdružením pojišťoven. V úhrnu bylo takto revidováno bezmála 300 zkušebních otázek testujících požadované znalosti a dovednosti distributorů tzv. motorových pojištění. Revize otázek proběhla po stránce obsahové, jazykové i metodické. Akreditované osoby, které příslušné odborné zkoušky pořádají, musejí tyto nové otázky implementovat nejpozději do 1 měsíce od jejich zveřejnění. 

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.