CZ EN

Metodický pokyn CHJ č. 20 - Metodický pokyn pro hodnocení kvality interního auditu v orgánech veřejné správy

Metodický pokyn pro hodnocení kvality interního auditu v orgánech veřejné správy představuje metodickou pomůcku, kterou orgány veřejné správy mohou využít pro vlastní nastavení hodnocení kvality interního auditu. Zajištění kvality výstupů interního auditu je jedním ze základních předpokladů pro účinné naplňování ustanovení zákona o finanční kontrole.

Požadavek na pravidelné provádění hodnocení kvality interního auditu je zakotven v Mezinárodním rámci profesní praxe interního auditu. I když zákon o finanční kontrole výslovně nestanoví povinnost zavést proces hodnocení kvality interního auditu, lze toto v orgánech veřejné správy doporučit. Hodnocení kvality interního auditu je důležitý nástroj pro rozvoj interního auditu, zefektivnění jeho činnosti a pro zvyšování přidané hodnoty, kterou interní audit orgánu veřejné správy přináší.

Cílem tohoto metodického pokynu je poskytnout návod pro nastavení systému hodnocení kvality interního auditu v orgánech veřejné správy. Součástí metodického pokynu je i vzorový Program pro zabezpečení kvality interního auditu pro útvary interního auditu i pro samostatného interního auditora.

Tento metodický pokyn nahrazuje Manuál k jednotnému postupu při hodnocení kvality auditní činnosti zajišťované útvary interního auditu v orgánech veřejné správy č. j. 17/15897/2011 ze dne 1. března 2012.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.