CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 2. října 2024

Bod č. 15 - Návrh na zřízení Meziresortní koordinační skupiny pro boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu

MF předkládá návrh na zřízení Meziresortní koordinační skupiny pro boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu, protože dosud neexistuje formální uskupení k efektivní koordinaci všech institucí na národní úrovni, které jsou součástí národního systému boje proti praní špinavých peněz a financování terorismu. 

Požadavek na zřízení koordinační skupiny vyplývá dlouhodobě nejen ze samotné praxe, ale také z povinnosti zajistit implementaci mezinárodních standardů v oblasti boje proti praní peněz a financování terorismu tzv. Doporučeními FATF , ke kterým se ČR zavázala jako člen Výboru expertů pro hodnocení opatření proti praní špinavých peněz a financování terorismu Rady Evropy (MONEYVAL). ČR je jedním z posledních členů MONEYVAL, kteří nemají pro tuto oblast požadované formální uskupení.

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.