CZ EN

Studenti řadí Ministerstvo financí mezi TOP 10 nejžádanějších zaměstnavatelů

Podle nejnovějšího žebříčku nejžádanějších zaměstnavatelů vystoupalo Ministerstvo financí mezi studenty ekonomicky zaměřených vysokých škol na sedmou příčku. V konkurenci nejprestižnějších nadnárodních společností tak opět potvrdilo svou pevnou pozici mezi deseti nejžádanějšími zaměstnavateli v České republice. Vyplývá to z průzkumu společností Universum prováděného od listopadu 2017 do června 2018 mezi více než 10 tisíci studenty z 25 vysokých škol.

Ministerstvo financí si kromě studentů ekonomie stojí vysoko také u studentů práva, kteří jej mezi nejpreferovanějšími zaměstnavateli umístili na 14. pozici. Podle autorů průzkumu očekávají studenti od svého budoucího zaměstnavatele zejména přátelské pracovní prostředí, perspektivu dobrého výdělku, prostor pro vzdělávání a osobní rozvoj a dobrou referenci pro budoucí kariéru.

Výsledky průzkumu uvítala ředitelka personálního odboru MF Libuše Neščáková. „Dlouhodobě se snažíme jít aktuálním trendům v preferencích uchazečů o zaměstnání naproti a těší mě, že se to projevuje v rostoucím zájmu o zaměstnání u nás. V loňském roce jsme například zřídili interní manažerskou akademii, zaměstnancům s malými dětmi zase usnadňuje sladění pracovního a osobního života dětská skupina. Šikovní absolventi u nás mají dveře otevřené,“ uvádí Libuše Neščáková. Zájemci o zaměstnání na Ministerstvu financí nejen z řad čerstvých absolventů si mohou prohlédnout seznam aktuálně volných pozic.

Nejžádanější zaměstnavatelé pro studenty ekonomických oborů 2018

  1. Google
  2. Škoda Auto
  3. Česká národní banka
  4. L'Oréal Group
  5. Letiště Praha
  6. Microsoft
  7. Ministerstvo financí
  8. Red Bull
  9. Ministerstvo zahraničních věcí
  10. Česká televize

zdroj: Universum

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.