CZ EN

Motivový obrázek

Auditoři z MF se zúčastnili semináře pro žadatele o dotace z OP TAK

Příjemci a zájemci o dotace z Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) se měli možnost již podruhé účastnit odborného semináře, který byl zaměřen na auditní šetření. Auditoři z Ministerstva financí účastníky akce, která se konala v Českých Budějovicích, seznámili například s tím, jak se vyvarovat chyb v jednotlivých projektech.

Seminář zorganizovala Agentura pro podnikání a inovace, což je příspěvková organizace Ministerstva průmyslu a obchodu, které má OP TAK v gesci.

Cílem semináře „Kontroly na místě“ byla názorná prezentace, jakým způsobem auditní šetření probíhá a jaké dotazy mohou příjemci dotace ze strany auditorů očekávat. Za Auditní orgán Ministerstva financí zde vystoupili Jiří Frýdecký a Matouš Haicl, kteří za příjemci a zájemci o dotace z operačního programu OP TAK vyjeli již podruhé. Kromě nich na semináři vystoupili také zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu a Centra pro regionální rozvoj. Po prezentaci následovala diskuze a účastníkům byly předány kontakty, na které se mohou v budoucnu obracet v případě potřeby konzultace sporných otázek. 

V příštích měsících jsou naplánovány i další semináře, na kterých oba přednášející z Auditního orgánu MF vystoupí. 1. srpna 2024 vyjedou do Ústí nad Labem, 12. září 2024 do Liberce, 17. září 2024 bude možné si je vyslechnout v Pardubicích a 23. října 2024 vystoupí v Brně. Auditní orgán MF věří, že účast na akcích napomůže k prohloubení spolupráce a výměně zkušeností nejen s příjemci, ale i s dalšími dotčenými subjekty. 

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.