CZ EN

Motivový obrázek

Celní správa ČR varuje před podvodnými telefonáty

Celníci vydali upozornění, že veřejnosti je voláno z podvodných telefonních čísel s cílem vylákat peníze za neuhrazené pokuty, přičemž je zneužito jméno Celní správy ČR.

Aktuálně celníci evidují desítky telefonických i písemných dotazů fyzických osob, kterým je voláno z automatu neznámou osobou vystupující jménem celní správy. Podvodníci upozorňují občany na nezaplacené „velké pokuty“, nebo že přijdou o body z bodového systému řidiče, pokud nezaplatí dlužnou částku prostřednictvím telefonu či na podvodném odkazu.

V některých případech je jim sděleno i údajné číslo bankovního účtu celního úřadu, na který podvodníci vyžadují platbu dlužné částky v časově omezeném úseku. 

Důrazně upozorňujeme, že se jedná o podvod s cílem vylákat z důvěřivých občanů finanční prostředky. Celní správa ČR v rámci dělené správy vymáhá pokuty, poplatky a odvody uložené jinými státními institucemi. S veřejností však nekomunikuje prostřednictvím telefonu či zasíláním SMS zpráv a nepožaduje platby přes telefon.

Výši případných nedoplatků si veřejnost může zjistit na místně příslušném celním úřadě, nebo na cPortalu po autorizovaném přihlášení.

Vyplnit žádost

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.