CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Ve dnech 18. a 19.8.2009 jsem na základě Vámi uděleného přístupu nahlížel do registru oznámení veřejných funkcionářů na internetové adrese http://regoz.mfcr.cz/.

Vzhledem k právním důsledkům, které zákon č. 159/2006 Sb. spojuje s absencí resp. neúplností údajů v oznámeních evidovaných v registru, Vás laskavě žádám o poskytnutí informací, týkajících se provozu shora uvedené internetové aplikace:

  1. informace o tom, dokdy (tzn. k jakému datu) budou v elektronické podobě registru zaevidována všechna oznámení za rok 2008 učiněná veřejnými funkcionáři v zákonné lhůtě do 30.6.2009
  2. informace o tom, zda a jaký existuje významový rozdíl mezi výrokem „Čestné prohlášení dosud nevloženo“ a výrokem „Nenalezen žádný záznam“, které v současné době aplikace nabízí v situaci, kdy po zadání příjmení a jména veřejného funkcionáře není nalezeno žádné oznámení (čestné prohlášení)

Odpověď:

Na základě Vaší žádosti ze dne 19. 8. 2009 o informace týkající se databáze REGOZ (registr oznámení veřejných funkcionářů podle zák. č. 159/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů dále jen zákon, v rámci resortu MF) na Vaše dotazy souhrnně sděluji:

1. Po ukončení určené dodatečné lhůty, byla v rezortu MF ČR uzavřena evidence „čestných prohlášení“ veřejných funkcionářů za rok 2008 a to k datu 24. 7. 2009. Databáze REGOZ je pravidelně revidována. Lze tedy konstatovat, že v současné době je databáze REGOZ plně synchronní s registrem fyzicky podaných „čestných prohlášení“ veřejných funkcionářů v rámci resortu MF.

2. Významový rozdíl Vámi uvedených výroků je následující:

  • „Nenalezen žádný záznam“ znamená, že v databázi REGOZ není vložen žádný záznam, který by odpovídal vloženým znakům dotazu.
  • „Čestné prohlášení dosud nevloženo“ znamená, že u záznamu není přiřazena elektronická verze „čestného prohlášení “ pro příslušné období. K tomuto případu může dojít například u pracovníků organizace MF ČR, u které byli do databáze REGOZ vloženi všichni potenciální „povinní veřejní funkcionáři“. Evidenční orgán dle ustanovení zákona není oprávněn ke kontrole povinnosti „podávat čestné prohlášení“ jednotlivých veřejných funkcionářů.
Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.