CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j.: MF-110194/2013/10/1606IK

Dotaz:

S ohledem na vyhlášku č. 315/1999 Sb. se chci informovat, zda platí oznamovací povinnost finančnímu úřadu i na tento způsob podpory prodeje:

Zákazník po nákupu zboží nebo služby za obvyklou prodejní cenu dostane od obchodníka možnost se dobrovolně zúčastnit jednoduché hry, jejímž výsledkem je odměnění zákazníka jednou z odměn, např. sleva ve výši 10% nebo káva zdarma aj. Zákazník vždy získá nějakou odměnu ze seznamu odměn a to náhodným výběrem odměny. Nákup zboží je podmínkou účasti, přičemž zákazník neplatí další poplatky za možnost hrát o ceny. V celém procesu však chybí náhodný výběr výherce, protože zákazník se nezúčastňuje hry, která by byla společná pro více účastníků (a kde by se předem definované odměny rozdělovaly mezi více , ale ne všechny účastníky), ale jen "svojí" hry (nezávislé na ostatních nakupujících), kde vždy dochází k (náhodnému) výběru konkrétní odměny a která pro něj končí přijetím odměny. Další zákazník hraje další hru o tytéž odměny.

Domnívám se, že se nejedná o loterii, spotřebitelskou loterii či ani jiný typ akcí, které podléhají regulaci a oznámení úřadu a to s ohledem na § 1 loterijního zákona.

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.