CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-29406/2023/74

Dotaz:

Rád bych se Vás, za naši společnost (…), zeptal na informace týkající se smluv o likvidaci ekologických škod (číslo smlouvy SML:98/045/0002) v souvislosti se společností Vítkovice a.s., respektive areálu který byl historicky součástí Vítkovice a.s., a nyní patří společnosti Mostárna Industrial Park a.s.

Podle této smlouvy má Ministerstvo hradit náklady na případné sanace, které vznikly při provozu v těchto areálech. Zároveň je v nich povinnost informovat Ministerstvo o prodeji těchto pozemků či areálů, v případě že se změní jejich vlastník.

Proto bych se chtěl zeptat:

  1. Zda výše uvedená smlouva reflektuje všechny dohody mezi Min.Financí a Vítkovice a.s., nebo existují nějaká další ujednání nebo dodatky;
  2. Zda má Min.financí jakoukoliv podobnou smlouvu se současným vlastníkem areálu mostárny, tzn. společností Mostárna Industrial Park a.s., vztahující se k parcelám či budovám, jenž vlastní tato společnost (viz. příloha 1 a 2)
  3. Jaké jsou možnosti postupitelnosti těchto smluv na potenciální nové vlastníky těchto nemovitostí?
  4. Co vše spadá do Dolní oblasti (stará část), kterou smlouva nijak blíže nedefinuje?

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.