CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-35256/2023/74

Dotaz:

Dotaz č. 1:  Je skutečně pravda, že obec nesmí najmout externí společnost k tomu, aby zjistila, jak jím zřízená škola hospodaří, jaké má finanční závazky a pod? 

Dotaz č. 2: Může k této prověrce hospodaření zřizovatel, tedy obec najmout externí společnost pochopitelně s podpisem smlouvy o mlčenlivosti?

Dotaz číslo 3: Navrhněte mi prosím usnesení zastupitelstva, abychom mohli prověrku hospodaření (nebo jinak nazvaný akt) mohli nechat udělat a ředitelka musela poskytnout součinnost. 
(…)

Dotaz č. 4: Může účetní obce nahlížet do účetnictví školy bez možnosti provádět jakékoliv změny? 

Dotaz č. 5: Používáme standardní IS od společnosti Gordic a na řadě obcí je běžné i z bezpečnostních důvodů (kybernetická bezpečnost) to, že systém je uložen na HW obce a škola se do systému vzdáleně připojuje. Je navržený postup v souladu s legislativou? 

Dotaz č. 6: V případě, že na dotaz č. 4 odpovíte kladně, může účetní obce poskytovat informace zastupitelům o hospodaření školy, aby škole mohli poskytovat prostředky s péčí řádného hospodáře? V žádném případě nikomu nejde o sledování mzdových prostředků, které škole poskytuje stát prostřednictvím krajského úřadu, chceme pouze vědět, jak jsou využity obecní peníze. 

Dotaz č. 7: Pokud z Vašich odpovědí bude zřejmé, že nemáme legální možnost nechat prověřit hospodaření obce a účetní obce nebude moci nahlížet do účetnictví, jaký byste mi navrhli postup, abychom se mohli dopracovat k informacím, které by potvrdily nebo vyvrátily různé nepříznivé informace, které jsou mezi občany a rodiči dětí?

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.