CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-36269/2023/74

Dotaz:

Tímto si Vás ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím dovoluji požádat o odpověď na níže uvedené otázky, které se týkají dotací na odstraňování ekologických škod ze strany Ministerstva financí ČR (dále jen „Dotace“) k nimž byla dne 29.3.2018 schválena Směrnice Mezirezortní komise k řešení ekologických zátěží v rámci odstraňování starých ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji (dále jen „Směrnice“). Tyto Dotace byly poskytovány v rámci plnění Vládního usnesení č. 50/02. 

Prosím tedy o odpověď na tyto otázky:

  1. Poskytlo (tj. proplatilo) by Ministerstvo financí ČR (dále jen „MF“) Dotaci na odstraňování ekologických škod i v případě, že by nabídkový rozpočet stavby, jejíž provedení má být financováno z prostředků Dotace (dále jen „Stavba“), neobsahoval některé práce a výkony potřebné pro dokončení Stavby (dále jen „Položky chybějící v rozpočtu“), přičemž tyto Položky chybějící v rozpočtu by však byly popsány v jiných částech projektové dokumentace Stavby (dále jen „PD“). Tento dotaz se tedy týká situace, kdy existuje rozpor mezi textovou a výkresovou částí PD - určitá část Stavby je popsána ve výkresové části PD, avšak chybí ve výkazu výměr či v rozpočtu, který je součástí PD. Poskytne za této situace MF Dotaci i na Položky chybějící v rozpočtu? 
  2. Dále prosím o zaslání Směrnice Mezirezortní komise k řešení ekologických zátěží v rámci odstraňování starých ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji, a to ve znění účinném před 29. březnem 2018 (tj. před novelizací této Směrnice).
  3. Umožňovala Směrnice ve znění účinném před 29. březnem 2018 to, aby MF poskytlo Dotaci na Položky chybějící v rozpočtu (tj. v situaci popsané výše pod bodem 1)?

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.