CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF- 38743/2023/74

Dotaz:

Z veřejně dostupných informací vyplývá, že v průběhu letošního roku se náměstek ministra průmyslu a obchodu pro fondy Evropské unie doc. Ing. Marian Piecha, Ph.D., LL.M. obrátil na Ministerstvo financí, resp. Platební a certifikační orgán (tj. orgán odpovědný za finanční řízení prostředků poskytnutých České republice z unijního rozpočtu) s dotazem ohledně (ne)trvání překážky certifikace výdajů projektů žadatelů z koncernu AGROFERT, a.s., které byly podle závěrů auditního šetření Evropské komise z roku 2019, dle nichž byl Ing. Andrej Babiš ve střetu zájmů, neboť ovládal jím založené svěřenské fondy a jejich prostřednictvím (nepřímo) rovněž koncern AGROFERT, označeny za nezpůsobilé. 

Ministerstvo financí následně zaslalo k rukám náměstka ministra průmyslu a obchodu pro fondy Evropské unie odpověď ze dne 18. srpna 2023 (dále jen „Odpověď MF“). Vzhledem k uvedenému Vás žádám o zaslání Odpovědi MF. 

Ve vztahu k výše uvedené žádosti pro úplnost uvádím, že jejím předmětem není zjištění citlivých údajů ve smyslu ust. § 8a InfZ, neboť účelem této žádosti je získání anonymních dat s cílem jejich dalšího statistického zpracování.

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.