CZ EN

Veřejná konzultace – Scorecard korporátních dluhopisů 2.0 (Corporate bond scorecard 2.0)

Ministerstvo financí České republiky publikuje k veřejné konzultaci návrh Scorecardu korporátních dluhopisů 2.0 (Corporate bond scorecard 2.0). Jedná se již o druhou verzi tohoto dokumentu, jehož účelem je poskytnout retailovým investorům, kteří nejsou příliš zkušení v podobné formě investování, jednoduchý a rychlý nástroj pro počáteční posouzení dluhopisů.

V rámci předchozí veřejné konzultace k dokumentu Scorecardu korporátních dluhopisů obdrželo Ministerstvo financí mnoho připomínek. S téměř každým z respondentů bylo přistoupeno k vypořádání zaslaných připomínek formou osobní schůzky a zbylí respondenti byli vyrozuměni elektronickou formou. Zmíněné osobní a emailové diskuse vyústily v určitý konsensus či stanovisko v oblasti každé z připomínek. Hlavním výstupem vyhodnocení konzultace a zmíněných diskusí je tedy nová podoba Scorecardu – tzv. Scorecard korporátních dluhopisů 2.0, který reflektuje podstatnou část obdržených připomínek a výstupů vycházejících z diskusí. Tentokrát se se Scorecardem 2.0 navíc uveřejňují jeho dva doprovodné dokumenty – Orientace ve finančních výkazech a Kalkulačka skóre ke Scorecardu korporátních dluhopisů.

Cílem této veřejné konzultace je opět získat názor odborné veřejnosti na tyto návrhy, v nich navrženou metodiku a znovu je vylepšit. Vaše případné připomínky zasílejte do 31. března 2020 na emailové adresy ales.kralik(zavináč)mfcr.cz a marek.subrt(zavináč)mfcr.cz. Předem děkujeme za všechny podněty.

Závěrem znovu upozorňujeme, že i po diskusích a úpravách dokumentu se stále jedná o počáteční posouzení emise a emitenta, které nemá nahradit samotný rating renomovaných společností. Při důkladnějším a komplexním prověřování emitenta a emise hraje roli mnohem více faktorů. Pro účely tohoto dokumentu je řada faktorů zjednodušených pro lepší pochopení.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.