CZ EN

MF zveřejňuje výsledky strategických subjektů za rok 2021

Ministerstvo financí vypracovalo ve spolupráci s dalšími ministerstvy „Zprávu o činnosti a výsledcích strategických společností s majetkovou účastí státu, státních podniků a národního podniku za rok 2021“ (dále jen „Zpráva“), která je v souladu s usnesením vlády č. 115 ze dne 17. února 2020 každoročně předkládána vládě. Zpráva shrnuje činnost a výsledky společností s majetkovou účastí státu, státních podniků a národního podniku, které na základě schválené Strategie vlastnické politiky státu byly jednotlivými ministerstvy vyhodnoceny jako strategické. 

Ze Zprávy za rok 2021 vyplývá, že portfolio České republiky tvořilo k 31. 12. 2021 celkem 36 strategických subjektů. Z hlediska právní formy se jedná o 16 akciových společností, 18 státních podniků, 1 národní podnik a 1 státní organizaci. Stát v těchto subjektech vykonával vlastnická a zakladatelská práva prostřednictvím 7 rezortů, a to Ministerstva financí, Ministerstva vnitra, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva dopravy, Ministerstva obrany, Ministerstva zemědělství a Ministerstva pro místní rozvoj.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.