CZ EN

Kompletní technická specifikace/dokumentace – RVO – verze 2.0.0 (platnost od 30. 1. 2024; účinnost od 1. 7. 2024)

Ministerstvo financí České republiky vyhlásilo dne 19. 12. 2019 kompletní technickou specifikaci informačního systému provozování hazardních her týkající se rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách podle ustanovení § 16 až § 16b zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách, ve znění pozdějších předpisů, a to v souladu s přechodným ustanovením § 137 zákona o hazardních hrách. Provozovatelé jsou povinni plnit povinnosti stanovené ustanoveními zákona o hazardních hrách, jež jsou taxativně vyjmenovány v ustanovení § 137 odst. 1 zákona o hazardních hrách, a to od uplynutí 1 roku ode dne vyhlášení této technické specifikace. Tato technická specifikace je tímto dokumentem v návaznosti na novelu zákona o hazardních hrách účinnou od 1. 1. 2024 aktualizována. Dosavadní Kompletní technická specifikace informačního systému provozování hazardních her ze dne 19. 12. 2019 ve verzi 1.0.0 pozbývá dnem 1. 7. 2024 platnosti a účinnosti.

Dále tímto dokumentem ministerstvo financí v souladu s ČÁSTÍ PADESÁTOU TŘETÍ, Čl. XCIV, body 6 a 7 přechodných ustanovení zákona č. 349/2023 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů, stanoví den zprovoznění funkce informačního systému provozování hazardních her umožňující příjem sdělení o využití prostředku pro zamezení účasti na hazardní hře a stanoví povinnost provozovatele postupovat podle § 16bb odst. 2 písm. a) a odst. 5 zákona o hazardních hrách, a to od 1. 7. 2024. V souladu s ČÁSTÍ PADESÁTOU TŘETÍ, Čl. XCIV, bodem 7 přechodných ustanovení zákona č. 349/2023 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů, zároveň vyhlašuje dnem zveřejnění tohoto dokumentu, tj. 30. 1. 2024, technickou dokumentaci pro napojení na informační systém provozování hazardních her umožňující příjem sdělení o využití prostředku pro zamezení účasti na hazardní hře.

Tento dokument, tj. „Kompletní technická specifikace/dokumentace informačního systému provozování hazardních her“ zahrnuje jak technickou specifikaci dle ustanovení § 137 odst. 1 zákona o hazardních hrách, tak technickou dokumentaci dle ČÁSTÍ PADESÁTÉ TŘETÍ, Čl. XCIV, bodu 7 přechodných ustanovení zákona č. 349/2023 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů.

Tato technická specifikace/dokumentace popisuje datové rozhraní AISG pro výměnu informací a dat s informačními systémy provozovatelů hazardních her zajišťující zejména dálkovým způsobem ověření, zda konkrétní osoba je nebo není zapsána v rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách, jehož součástí je i ověření totožnosti a věku osob žádajících o registraci a pro zasílání požadavků na vyloučení z účasti na hazardní hře na 48 hodin a podání žádostí o vyloučení z účasti na hazardní prostřednictvím provozovatele.

Datovým rozhraním ministerstvo zajišťuje provozovatelům nepřetržitým dálkovým způsobem možnost ověření, zda konkrétní osoba je nebo není zapsána v RVO, jehož součástí je i ověření totožnosti a věku osob žádajících o registraci a ověření, a to při registraci osoby, vstupu osoby do herních prostorů a přihlašování osoby k uživatelskému kontu, zasílání oznámení o využití prostředku pro zamezení účasti na hazardní hře (resp. na zápis osoby do rejstříku) na 48 hodin včetně zaslání podání žádostí o vyloučení z účasti na hazardní hře (resp. žádosti o zápis osoby do rejstříku) prostřednictvím provozovatele. 

Soubory obsahující technický popis datového rozhraní – webové služby (Příloha č. 1 – Technická specifikace datového rozhraní) a popis produkčního a neprodukčního prostředí (Příloha č. 2 a 3) jsou nedílnou součástí této Kompletní technické specifikace/dokumentace. 

Provozovatel je oprávněn využívat stávající služby podle doposud platné a účinné Kompletní technické specifikace informačního systému provozování hazardních her ze dne 19. 12. 2019 ve verzi 1.0.0, a to do dne 30. 6. 2024. Nejpozději od 1. 7. 2024 je povinen se připojit na datové rozhraní a využívat jeho služby pouze podle této specifikace/dokumentace ve verzi 2.0.0. Informace o spuštění neprodukčního (testovacího) prostředí a o případné možnosti dřívějšího připojení a využití služeb datového rozhraní podle této specifikace/dokumentace po spuštění datového rozhraní v (ostrém) produkčním prostředí budou s předstihem zveřejněny na internetových stránkách ministerstva. 

Datové rozhraní verze 1.0 v nezměněné podobě bude dostupné do 30. 6. 2024 (včetně). Nové datové rozhraní verze 2.0 bude dostupné před datem 1. 7. 2024 tak, aby došlo k souběhu verzí na neprodukčním i produkčním prostředí. Na neprodukčním prostředí budou obě verze k dispozici pro testování. Na produkčním prostředí souběh verzí umožní integraci na nové datové rozhraní verze 2.0 na straně provozovatelů v čase (po spuštění nové verze produkčního prostředí), který si sami zvolí, avšak nejpozději do 1. 7. 2024. 

Datové rozhraní verze 2.0 bude zahrnovat nové služby VyloucitNa48hod a ZaslatZadostVylouceni, bude mít upravenou službu OveritOsobu, a nebude zahrnovat ukončené služby (OveritOsobyHromadne a ZiskatVysledkyOveritOsobyHromadne).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.