CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-21086/2021/48

Dotaz:

„tímto žádám ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím o sdělení jména a emailu osoby, která je zodpovědná za obsah tohoto článku.

Jsem ochoten přijmout kritiku mého článku publikovaného na IDNESu, ovšem pokud tato kritika obsahuje relevantní informace a neodporuje dostupným faktům. Proto bych si rád s dotyčnou osobou vyjasnil některé informace uvedené ve Vašem článku. Zejména to smělé tvrzení, že s výkladem pojmu „spotřebitelský úvěr zajištěný obytnou nemovitostí“ je vše v pořádku.

Naposledy něco takového tvrdil jednomu senátorovi náměstek MF pan Kouba cituji: "Lze tedy uzavřít, že ze zákona ani jeho přechodných ustanovení výkladové nejasnosti neplynou." Po pár měsících je z toho ve skutečnosti 25 stran pokusu o expertní výklad.

Jen doufám, že nápravu takto "nekvalitně" provedené definice nebude muset sjednat až Nejvyšší správní soud, jak tomu např. bylo loni v případě zákona o daních z příjmů, kdy NSS rozhodl, že lze daňové odpočty úroků z úvěru na bydlení za určitých podmínek uplatnit i u rekreační nemovitosti.“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.