CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-22613/2021/48

Dotaz:

„Tímto žádám o sdělení následujících informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informací a to ve vztahu k tzv. daňové mezeře, metodice jejího zjišťování a následné zveřejňování.

V rámci kontrolní akce NKÚ č. 17/21 bylo zjištěno, že Ministerstvo financí v kontrolovaných letech nezjišťovalo daňovou mezeru u daně z příjmů fyzických osob. Vláda svým usnesením č. 320 ze dne 8. dubna 2019 vzala na vědomí materiál vypracovaný Ministerstvem přičemž uložila úkoly realizovat opatření k nápravě. Jedním z opatřením k nápravě byla i realizace sledovat daňovou mezeru u daně z příjmů právnických osob. Přičemž se ČR stala přidala k pracovní skupině Fiscalis TGPG při Evropské Komise a dle vládního materiálu měl být odhad daňové mezery vypracován během roku 2020.

Byly již ze strany Ministerstva financí opatření k nápravě dle schváleného kontrolního závěru NKÚ provedeny?

Na základě jakých metod byl odhad daňové mezery vypracován?

Jaká je zjištěná daňová mezera v minulých letech v oblasti DPPO?

V jakých termínech a jakými způsoby bude tento odhad daňové mezery zveřejněn a jak často bude odhad daňové mezery aktualizován?“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.