CZ EN

Strategie financování a řízení státního dluhu České republiky na rok 2022 – aktualizace na 2. pololetí

Ministerstvo financí předkládá veřejnosti Strategii financování a řízení státního dluhu České republiky na rok 2022 – aktualizace na 2. pololetí, a to v návaznosti na schválení návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 57/2022 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2022, na základě usnesení vlády České republiky ze dne 27. července 2022 č. 637. Jejím cílem je tak zejména upřesnění celkové plánované potřeby financování České republiky v roce 2022.

Pro rok 2022 činí plánovaná výše celkové potřeby financování 595,8 mld. Kč, tj. přibližně 9,0 % HDP. Skutečná výše potřeby financování pak bude záviset především na skutečném hospodaření státního rozpočtu a také na případných uskutečněných výměnných operacích a zpětných odkupech státních dluhopisů v průběhu druhé poloviny roku 2022 zejména za účelem řízení refinančního rizika a předfinancování splátek státního roku v následujících letech.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.